Věští soudcům, právníkům, diplomatům i některým umělcům. Přední česká kartářka, numeroložka a vědma, která vykládá osud z karet, čísel, kávové sedliny, nebo třeba fotografií – Dagmar Kroužilová, pro ParlamentníListy.cz zodpověděla i otázky, co bude s ČR dál, co s politiky a jak to bude s českým národem.

 

Vy jste koncem loňského roku zcela jasně řekla, že novým českým prezidentem bude Miloš Zeman a tvrdě jste si za tím stála. Jak jste si byla tak jistá?

Spousta zákazníků, kteři ke mně přišli na výklad z karet, se zajímali o to, kdo bude naším novým prezidentem. Řekla jsem jim, že už jsem několikrát na to vykládala a že mi jednoznačně vychází, že to bude pan Zeman. Vzhledem k osudovosti to ani nikdo jiný být nemůže!

Zůstaňme u Zemana. Jak se podle Vás bude vyvíjet nejen jeho působení v roli prezidenta, ale i jeho osobnost?

Pan Miloš Zeman je člověk, který se v politice pohyboval dlouhou dobu a teď se vrátil. Myslím si, a mnozí to pochopí, že je to pro náš stát dobře. Jsem zcela apolitická, nikomu nenadržuji, ale tohle mi vyšlo i z karet. Pro pana Zemana je to stoprocentně osudové, proto se musel stát prezidentem naší republiky. Bude si k sobě vybírat lidi, ale jak je vidět z karet, bude se snažit vybírat ty nejlepší. Dále vidím v kartách, že kolem jeho osoby se budou pohybovat politici, kteří by mu rádoby chtěli pomoct. Vzhledem k tomu, že náš budoucí prezident je vysoce inteligentní a vzdělaný, tak tito lidé budou mít smůlu a přijati určitě nebudou.

Pan Zeman bude brát svou funkci od začátku zodpovědně, bude se snažit udělat určité změny, které pomohou naší zemi v oblasti financí. Vše, jak ukazují moje karty, bude řešit s upřímností. Miloš Zeman je osobnost zcela výjimečná. Do půl roku bude stát pevněji na svých nohách, bude rozhodovat podle svého nejlepšího uvážení a nenechá se ovlivňovat ze strany ostatních politiků. Bude vědět, komu může věřit a komu ne! Do svých rozhodnutí si nenechá mluvit a vše bude dělat “podle zdravého selského rozumu“.

Jakými lidmi by se měl nový prezident obklopit a hrozí mu nějaké „nebezpečí“ v podobě takzvaných „pijavic“?

Vzhledem k tomu, že bude náš nový prezident do lidí vidět, vybere si politiky a lidi podle svého uvážení. „Pijavice“ si zde vůbec nebudou mít šanci najít teplé místečko. I když nikdo nejsme stoprocentní.

Myslíte si, že současný prezident Václav Klaus zůstane po odchodu z Hradu dále v české politice, nebo zamíří výš?

To, že by náš současný prezident Václav Klaus zůstal v naší politice, mi vychází z karet přibližně na 10-15 procent. To je ale hodně málo. Lidé kolem jeho osoby, jak mi ukazují karty, ho hodně zklamali. Nějaká nabídka do politiky mu přijde, bude ji zvažovat, ale podle mých karet to jednoznačně odmítne.

Taky jste předpověděla, že cca kolem první poloviny roku 2013 padne vláda. Myslíte si to stále?

Ano, myslím si to stále. Pokud naši politici budou pracovat tím stylem, jak pracují v současné době, tak pád naší vlády je nevyhnutelný.

Premiér Petr Nečas je nyní velmi oslaben. Vládě věří sotva 8 procent lidí. Co myslíte, že by měl udělat, nebo naopak nedělat, aby si takzvaně zachoval kůži – dekórum?

Podle mých karet je vidět, že pokud náš premiér Nečas chce, aby si ho lidé ještě trochu vážili, měl by z této funkce odstoupit!

Co může být slabinou tohoto premiéra?

Když si rozložím své karty, ukazují mi, že pan premiér Nečas má více než jednu slabinu. Obklopuje se nesprávnými lidmi, je snadno ovlivnitelný a dámy tam hrají taky určitou roli. Bohužel sám sobě nevěří, tak jak obyčejný lid může věřit jemu? V současné době není přesvědčený o svých rozhodnutích, což je velice smutné.

Nejkontroverznější osobou české politické scény je ministr financí Miroslav Kalousek. Jak to podle Vás vypadá s ním?

Ministr financí Miroslav Kalousek si ještě pořád myslí, že stojí na pevné zemi. Bohužel dnes to už není pravda. On se touto situací nechce vůbec zabývat. Na venek hraje komedii, že to, co dělá, je zcela v pořádku, ale uvnitř jeho osoby je nespokojenost s tím, jak dopadl. Ani jeho soukromí není podle jeho představ. U pana ministra Kalouska se objevila žárlivost na své úspěšné kolegy a konečně zjistil, že peníze nejsou všechno.

Má ČR šanci na to, aby se objevily alespoň v následujícím roce skutečně silné osobnosti, které by mohly zemi pomoc a vyvést ji částečně z krize?

Myslím si, že částečně ano. I když posun je mezi 15-20 procenty, ale určitě se pozitivní lidé v naší vládě objeví. Kromě našeho budoucího prezidenta mi karty ukazují fundované politiky, kteří nebudou myslet jenom na sebe, ale hlavně i na náš stát. Já osobně to vidím pozitivně. Ten kdo bude v Poslanecké sněmovně nekvalitní, bude muset odejít. A tak je to správné!

 A co lidé v ČR. Jak těm se bude dařit?

Podle mých výkladů bude střídavě oblačno. Jednou budeme jako stát nahoře a jednou dole. Bude záležet na tom, kdo bude chtít pracovat a kdo ne. Spousta lidí se bude spoléhat, jako doposud, na sociální dávky. Zdražování a utahování opasků nás určitě nemine. Jsou podnikatelé, kteří mají zajeté firmy a zdražování se jich dotkne minimálně, ale jsou i tací, kteří budou ve velkém propouštět své zaměstnance. Pak se začnou opět ve velkém plnit úřady práce a bude stoupat nezaměstnanost. Měla by v tomto roce dosáhnout maxima. Spousta lidí začne migrovat a budeme se muset naučit jít za prací tam, kde jim bude nabídnuta. Mladší ročníky, jak mi ukazují karty, půjdou za prací za hranice našeho státu – například do Anglie, Ameriky, Německa atd.

Čeká naši zemi nějaká zásadní změna? Lepší vyhlídky, či naopak zásadní problémy?

Zásadní změny v kartách nevidím. Určité změny přijdou, ale bude to převážně v druhé polovině roku 2013.

Co byste poradila občanům ČR v tomto roce, jak by se měli chovat i ve vztahu k politice, politikům…

Hlavně, aby byli k sobě ohleduplní. A aby se hodně dívali kolem sebe. Aby nebyli zaslepení a nebyli hlavně zfanatizovaní, ať na tu nebo na tu stranu. Jak mi ukazují všechny výklady v poslední době, jen ti, kteří se semknou a budou si pomáhat, uspějí a budou šťastní. Ti, kteří dělali doposud velké křivárny, ti půjdou ke dnu. Šanci by konečně měli dostat ti, kteří myslí věci dobře, upřímně a od srdce. A politiků by se to mělo týkat asi na prvním místě.

Paní Kroužilová, k Vám chodí nechat si vyložit budoucnost třeba soudci, advokáti, tedy lidé už ze své povahy „pragmatičtí a skeptičtí“. Jak jste dokázala, že oni si nechají nejen vyložit, ale občas se tím i řídí?

Lidé, kteří zjistí, že v mých výkladech je pravda, ti se pravidelně vracejí. Jsou to zákazníci, kteří potřebují pomoci s podnikáním, zdravím, vztahy atd. Ti,  co jsou mi věrni více než 10 let, vědí, že to co vyložím je pravda pravdoucí! Snažím se vždy odvádět kvalitní a precizní práci. Zákazníci, kteří mě znají, si automaticky nechávají poradit úplně ve všem. Ten, kdo má velkou firmu, potřebuje propustit nekvalitní zaměstnance, tak to vždy spolu vyřešíme. Ten, kdo naopak potřebuje najít nové pracovní síly, ale hlavně kvalitní a fundované v určitých oborech, přichází s tím, že mi řekne pouze datum narození a křesní jméno. Na základě těchto informací doporučím zaměstnavateli toho nejkvalitnějšího člověka.

Dokázaly vaše „věštby“ někdy něco opravdu zachránit, něčemu pomoct…?

Ano určitě! Před lety jsem spolupracovala s jednou paní režisérkou, které jsem v pracovním životě hodně moc pomohla. Daly jsme dohromady tři divadelní hry, které jsou v současné době hodně hrané a mají velký úspěch. V divadelních hrách jsem určovala obsazení herců, hudbu, kostýmy, finanční ohodnocení atd. Na to, že je to mladá paní režisérka, má na svém kontě několik ocenění. Vzhledem k tomu, že je u mě zaručena stoprocentní diskrétnost, tak jméno této dámy zůstane utajeno. Pokud pomineme, kolik jsem zachránila lidských životů a zdraví, kolika lidem jsem pomohla na místa ředitelů firem, kolik jsem zachránila financí u několika podnikatelů, tak je to úžasné. Nedávno jsem jednomu velmi významnému člověku zachránila jeho majetek. Co mi ukázaly karty, to jsem mu řekla, a tento muž se přesně řídil mým výkladem a tím ušetřil 2,5 milionu korun. Není to přeci velký úspěch?

Když k Vám člověk přijde poprvé, dokážete ho odhadnout a i odhadnout, zda je upřímný?

To určitě ano. Vše u mě začíná od podání ruky. Pak se podívám na jeho obličej, což je jeho vlastní zrcadlo. Tam je vidět zákazníkův zdravotní stav, to jestli uvažuje optimisticky nebo pesimisticky, vidím tam podle pih v obličeji, jestli je člověk žárlivý, bohatý, chudý, co ho čeká v budoucnosti atd.

Článek vyšel v Parlamentních listech
Foto: hns